Koyun eti mi ? Dana eti mi?
İstanbul tüketicisi genel alışkanlığı dana etidir.
Koyun etinde bir koku duyuyoruz.
Sebebi ; Beslenme ve kesim dönemi
Küspe yemi yiyen bir koyun mutlaka kokar.
Eğer yetiştirici buna mecbur ise kesimden 2 ay önce buna son vermelidir.
![](https://static.wixstatic.com/media/feac6b9cf32640d3ac325c905f2b3786.jpg/v1/fill/w_980,h_652,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/feac6b9cf32640d3ac325c905f2b3786.jpg)
Bu şekilde yetiştirilen koyun eti kokmaz.
Daha sağlıklıdır ve daha lezzetlidir.
Ayrıca ülkemiz koyun yetiştirmek için daha uygundur.
Çünkü ülkemizde meralarda daha çok kısa ot vardır.
Dana bunu yiyip beslenemez. Hazır yeme ihtiyaç duyar. Bu da maliyeti arttırır.
Koyun ise, kısa ot olan meralarda rahatlıkla beslenir.
Sadece kış ayları ve gebelik gibi özel dönemlerde hazır yem gerekir.
Kaynağı belli, ne yediği belli bir koyun her zaman danaya göre tercih edilmelidir.
Koyun yetiştiricileri, fırsatı değerlendirebilirse hem iyi bir ekonomi yaratılabilir hem de bizler lezzetli, sağlıklı ve daha ekonomik koyun eti yiyebiliriz.
コメント